Mark VII

DAGS FÖR MK VII.

De sista åren har mina kunder mest efterfrågat den mod som jag kallar Eternal Classic.
Läs mer här: Eternal Classic!

Jag gillar själv det soundet bättre än från mina gamla MK VI och tidigare.
Så jag försöker bygga den varianten så mycket som möjligt, även i enklare moddar där det går. Skillnaden är snabbare attack, råhet, dynamik, liv och krydda. Mer personlighet kanske!
Den har också det klassiska rocköset som man har hört så många gånger. Bl a Hendrix, Clapton, Page och Blackmore hade den där tonen. Man kan höra den överallt på äldre inspelningar.
Även om det är ett klassiskt sound, kan man genom att ändra några få parametrar gå över till modern metal.

Så den nya Mk VII är en fyrkanalsdesign med Eternal Classic-soundet!
Dessutom har den en Bite-control och en Metal-switch, som inte finns på vanliga Classic-modden. På baksidan av en Marshall-top blir det tolv kontroller, med fyra rader och tre kontroller för varje kanal. Gain, tone, volume.

Clean-kanalen kan alltså överstyras en hel del och man kan få allting från super-rent till 50-tals old muddy distortion, om man sänker ner tonkontrollen. En brötig, skitig overdrive som låter som en Fender tweed de luxe på alldeles för hög volym.
I och med att även clean-kanalen går genom diströret, så blir den mindre stiff än tidigare, den har en lätt fjädrande kompression inbyggd.

Andra kanalen, Crude, har mer gain än tidigare, men kan ändå sättas rent. När den spricker upp blir den först lätt hes, den börjar inte dista på en gång. Sen går den upp till Slash-gain ungefär. En AC/DC-kanal!

De två higain-kanalerna har mer midboost över sig, leadkanalen mer lågmid för tjockare höga solotoner. Här hörs den klassiska Marshall-näsan tydligt! Snabb attack, tight botten, rytande dist, tydlig palm-muting. Det rensar upp bra när man rullar av på gitarren.

Metal-switchen förvandlar alla kanaler till en styggare, lätt mid-scoopad, köttigare ton. Här stänker det mer toppigt om anslaget, gainen ökar också.

Mk VII är den mest kapabla modifiering jag genomfört. Den täcker in ett större område och svarar mot mer olika behov. Från jazz och blues till rock och metal.

Kolla in demos!

Mk VII demo 1

Mk VII demo 2

Tommy